Krediet

Empty Piggy BankU kunt bij ons een krediet aanvragen voor consumptieve bestedingen, zoals aankoop auto, meubilair, cursus en dergelijke. Ook voor de financiering van kosten die te maken hebben met de aankoop van een woning kunt u bij ons terecht. Voor het beoordelen of en hoeveel krediet u kunt krijgen vragen wij onder andere om inkomensgegevens. Ook berekenen wij of de kredietlasten niet te hoog worden ten opzichte van uw maandelijkse uitgaven voor vaste woonlasten en andere huishoudelijke uitgaven.

Beoordeling

Een aanvraag wordt op diverse factoren beoordeeld, denk aan:

  • hoogte van het inkomen
  • maandelijkse uitgaven
  • uitstaande schulden
  • leeftijd
  • bestedingsdoel
  • kredietverleden (BKR-toetsing)

Op basis van de beoordeling van het risico voor de bank krijgt u een bijbehorend rentetarief voor het krediet. Heeft u een goed risicoprofiel dan krijgt u dus een lagere rente dan wanneer het risico hoger wordt beoordeeld.

Afspraak maken  ▶ Lees meer...

Beperking maximale hypotheeksom

Koopt u een woning dan kunt u maximaal tot 101% van de marktwaarde financieren bij een hypotheek. Dit betekent dat veel mensen tekort komen bij de aankoop omdat de kosten koper doorgaans op circa 5% tot 6% bedragen. Wanneer u de woning wilt verbouwen dan kan het tekort oplopen omdat de verbouwingskosten niet 1 op 1 worden meegenomen bij het bepalen van de taxatiewaarde. Een krediet biedt dan uitkomst. De rente is vooralsnog aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting omdat de lening voor de eigen woning is gebruikt.

Hoe werkt een krediet

U betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Doorgaans is dat 2% van het kredietmaximum. Leent u € 10.000 dan is de maandelijkse termijn € 200. Het duurt dan ongeveer vijf jaar voordat de lening is terugbetaald. Neemt u tussentijds weer geld op dan duurt het langer voordat de lening is afgelost. U kunt ook besluiten extra af te lossen. Zo heeft u zelf dus invloed op de aflossingsduur.

Different Tools And Blueprints Are Lying On Carpenter Workbench,Lenen voor verbouwing van de woning

Stel u wilt de keuken vervangen. Kosten? Ongeveer € 10.000,-. Maar er is geen spaargeld. En het bedrag kan niet worden meegefinancierd in de hypotheek.

Optie 1: U spaart voor een nieuwe keuken
De meest verantwoorde optie is dat u uw wens uitstelt. U gebruikt de huidige keuken nog een tijdje en spaart ondertussen voor een nieuwe.
Optie 2: Of u sluit een kortlopende lening via ons af.
U sluit een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet af van € 10.000,-. U leent dit bedrag voor maximaal 10 jaar. Deze korte looptijd sluit veel beter aan bij de levensduur van een keuken. En bij een Persoonlijke Lening is de rente bovendien aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Ook handig:  geen extra kosten. Want u hoeft niet naar de notaris en u heeft ook geen taxatierapport nodig.

 

Vraag ons naar uw mogelijkheden voor een krediet.

 

* vereiste invoer

Afdrukken

Afspraak maken